måndag 11 oktober 2010

Hej svejs alla. Idag blir det lammkotletter till middag med klyftpotatis, vitlökssmör och sallad till det med feta och oliver.

Här är lite tips på "stektekniken":

STEKA
Lammkotlett
Köttet bör vara rumstempererat.
Torka av köttet på ytan. Salta och peppra.
Snitta fettkant så böjer sig inte köttet.
Stek först på hög värme någon minut.
Sänk sedan till medelhög värme.
När köttsaft tränger upp, vänd. Stek lika länge.
Stek per sida enligt nedan för saftigt kött.


Stek-

Råvikt

Tillagad

Tillagad


tid

gram

matvikt

köttvikt

Liten

2+2 min

100 g

60 g

50 g

Medel

3+3 min

130 g

80 g

65 g

Stor

4+4 min

175 g

110 g

90 g




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

vill säga....