Hej svejs alla. Idag blir det lammkotletter till middag med klyftpotatis, vitlökssmör och sallad till det med feta och oliver.
Här är lite tips på "stektekniken":
STEKA Lammkotlett
Köttet bör vara rumstempererat.
Torka av köttet på ytan. Salta och peppra.
Snitta fettkant så böjer sig inte köttet.
Stek först på hög värme någon minut.
Sänk sedan till medelhög värme.
När köttsaft tränger upp, vänd. Stek lika länge.
Stek per sida enligt nedan för saftigt kött.
Här är lite tips på "stektekniken":
STEKA Lammkotlett
Köttet bör vara rumstempererat.
Torka av köttet på ytan. Salta och peppra.
Snitta fettkant så böjer sig inte köttet.
Stek först på hög värme någon minut.
Sänk sedan till medelhög värme.
När köttsaft tränger upp, vänd. Stek lika länge.
Stek per sida enligt nedan för saftigt kött.
Stek- | Råvikt | Tillagad | Tillagad | |
tid | gram | matvikt | köttvikt | |
Liten | 2+2 min | 100 g | 60 g | 50 g |
Medel | 3+3 min | 130 g | 80 g | 65 g |
Stor | 4+4 min | 175 g | 110 g | 90 g |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
vill säga....