torsdag 19 november 2009

Börjat lite smått

Var ju bara tvungen att baka idag. Anders ville ha nått me saffran från Maxi. Men va fan, jag bakar istället. Man vet ju vad man får då.



Saffranskaka (supergod)
200gr margarin, 1pk saffran, 1½ dl mjölk, 2 ägg
3 dl socker, 4 dl vetenjöl 2 tsk bakpulver,
2-3 dl russin (kan uteslutas).
Vispa ägg o socker pösigt, tillsätt saffran, matfett, o mjölk. Blandai mjöl o bakpulver rör ner det i smeten. Häll allt i en smörad o bröad kakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Sikta florsocker på kakan när den serveras. Grädda i 175 gr. Lägg smörpapper på kakan i ugnen on den verkar bli bränd. Lycka till !!!! Kram mamma

Ja nu har jag bakat mamma. Men jag gjort den en gång förrut vad jag kommer ihåg. Den är iaf supergod, saftig som få

2 kommentarer:

  1. Du är duktig, jag älskar dig. Tipps den är godare med russin, men du tycker ju inte om russin så det blir nog bra ändå. Kom i håg!!!
    Det är mycket fett i kakan MEN det går ej att minska då blir kakan torr. Titta i a piece of kake med Leila som du fick förra julen. På sidan 16 har du saffranskorporna glöm inte att göra dem de är också supergoda. Vad tyckte Anders om kakan??? Kram mamma

    SvaraRadera
  2. cilla svarar mamma20 november 2009 kl. 18:05

    Anders älskade kakan

    SvaraRadera

vill säga....