Saffranskaka (supergod)
200gr margarin, 1pk saffran, 1½ dl mjölk, 2 ägg
3 dl socker, 4 dl vetenjöl 2 tsk bakpulver,
2-3 dl russin (kan uteslutas).
Vispa ägg o socker pösigt, tillsätt saffran, matfett, o mjölk. Blandai mjöl o bakpulver rör ner det i smeten. Häll allt i en smörad o bröad kakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Sikta florsocker på kakan när den serveras. Grädda i 175 gr. Lägg smörpapper på kakan i ugnen on den verkar bli bränd. Lycka till !!!! Kram mamma
Ja nu har jag bakat mamma. Men jag gjort den en gång förrut vad jag kommer ihåg. Den är iaf supergod, saftig som få
Du är duktig, jag älskar dig. Tipps den är godare med russin, men du tycker ju inte om russin så det blir nog bra ändå. Kom i håg!!!
SvaraRaderaDet är mycket fett i kakan MEN det går ej att minska då blir kakan torr. Titta i a piece of kake med Leila som du fick förra julen. På sidan 16 har du saffranskorporna glöm inte att göra dem de är också supergoda. Vad tyckte Anders om kakan??? Kram mamma
Anders älskade kakan
SvaraRadera